Deze website gebruikt analytische cookies om inzicht te krijgen in de populariteit van de aangeboden artikelen (webstatistieken). Persoonlijke gegevens van bezoekers worden niet vastgelegd.

Consultatie Nationaal Milieubeleidskader

Het Ministerie van I&W heeft een conceptversie van het Nationaal Milieubeleidskader ter consultatie gepresenteerd, onder de titel 'Een schone taak'. Dit Milieubeleidskader zal de basis vormen voor het Nationaal Milieuprogramma, dat in 2021 of 2022 zal verschijnen. Opvallend is dat het Milieubeleidskader het belang benadrukt van een sterkere rol voor de nationale overheid, en voor regulerende en financiĆ«le beleidsinstrumenten, in navolging van het advies van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur 'Naar een duurzame economie'. De consultatie staat open voor reacties tot 1 september 2020; zie https://www.internetconsultatie.nl/nationaal_milieubeleidskader.


Open brief Sustainable Finance Lab over duurzaam herstel na corona

Het Sustainable Finance Lab (SFL) heeft zijn visie gegeven op een ecologisch, economisch en sociaal duurzaam herstel op middellange termijn na corona. Op 3 juni werd een open brief door SFL-voorzitter professor Arnoud Boot en SFL-lid professor Irene van Staveren aangeboden aan de financieel woordvoerders van de Tweede Kamer. Zie https://sustainablefinancelab.nl/live-presentatie-sfl-corona-brief/.


Open brief over CETA en duurzaamheid

Het handelsverdag tussen de EU en Canada (CETA) ligt momenteel ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. Ondanks aanpassingen aan het eerder voorgestelde systeem van investeringsbescherming bestaat er nog steeds de kans dat op grond van CETA Canadese multinationals een schadevergoeding van Nederland kunnen gaan eisen als een wet, vergunning of andere maatregel hun investeringsbelang aantast. Dat zou Nederlands duurzaamheidsbeleid in gevaar kunnen brengen. Om die reden is het initiatief genomen voor een open brief aan de Eerste Kamer. Zie https://www.milieurecht.nl/nieuws/ceta-brief-ek.

Ga direct naar alle artikelen over:

nME icon overheid groot 3d4

Overheid

nME icon bedrijfsleven2 groot

Bedrijfsleven

nME icon onderzoek groot

Onderzoek

nME icon opinie2 groot

Opinie en debat