Deze website gebruikt analytische cookies om inzicht te krijgen in de populariteit van de aangeboden artikelen (webstatistieken). Persoonlijke gegevens van bezoekers worden niet vastgelegd.

Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie

Hoe groen, inclusief en eerlijk ondernemen Utrechtse bedrijven? Vandaag presenteert de gemeente Utrecht de eerste Utrechtse Nieuwe Economie Index (Utrechtse NEx), waarmee in kaart is gebracht hoe Utrechtse bedrijven zich inspannen op onderwerpen als biodiversiteit, circulaire economie en inclusief ondernemen. De gemeente Utrecht is de eerste gemeente in Nederland met een NEx-meting en rapportage.

Lees meer...


Energie- en klimaatbeleid ontluisterd

Aviel Verbruggen ontleedt en ontluistert in dit boek het bestaande energie- en klimaatbeleid. Nieuwe, ongehoorde en ongeschreven visies komen aan bod. Hij verbreekt de officieel vertelde illusies wat kan leiden naar nodige omwentelingen. Het boek beschrijft en toetst de haalbaarheid van de omwentelingen. Terwijl het vandaag nog dominante neoliberalisme mensen inprent dat er geen alternatief bestaat, stelt de auteur dat de fysieke realiteit impliceert dat enkel alternatieve oplossingen nog mogelijk zijn. De nieuwe oplossingen zijn bovendien beschikbaar en betaalbaar.

Lees meer...


 

Warmtenet goedkoper dan warmtepomp, maar niet voor de burger

Wordt het aansluiten op een warmtenet, of toch een warmtepomp op stroom? Maatschappelijk gezien zou het warmtenet op veel plekken het goedkoopst zijn, maar voor een individueel huishouden is dat niet zo. Dat concludeert onderzoeksbureau Berenschot op basis van een steekproef in Den Haag.

Lees meer...


 

Ga direct naar alle artikelen over:

nME icon overheid groot 3d4

Overheid

nME icon bedrijfsleven2 groot

Bedrijfsleven

nME icon onderzoek groot

Onderzoek

nME icon opinie2 groot

Opinie en debat