Deze website gebruikt analytische cookies om inzicht te krijgen in de populariteit van de aangeboden artikelen (webstatistieken). Persoonlijke gegevens van bezoekers worden niet vastgelegd.

De Waterwerkers: economie toegepast in waterbeheer en klimaatadaptatie

Jarl Kind, watereconoom die tot 1-1-2021 bij Deltares werkte en die onlangs promoveerde op maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) van overstromingsrisicobeheer, is nu zelfstandig econoom. Jarl (Haarlem, 1968) heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van MKBA's van water en watergerelateerde projecten, waarin sociale kwetsbaarheid en onzekerheid centraal staan. Jarl geeft regelmatig gastcolleges aan Nederlandse universiteiten over ‘The Economics of Flood Risk Management’. Meer informatie: www.dewaterwerkers.nl.

Elektrische auto's laden met flexibele tarieven

Op 27 oktober 2020 is de driehonderdste Smart Solar Charging laadpaal geplaatst in de gemeente Utrecht. Deze laadpalen kunnen elektrische voertuigen opladen met zonne- en windenergie. Project FLEET stuurt deze laadpunten zo aan dat elektrische auto’s op het beste moment opgeladen worden, voor netbeheerder, klimaat én autorijder.

Ga direct naar alle artikelen over:

nME icon overheid groot 3d4

Overheid

nME icon bedrijfsleven2 groot

Bedrijfsleven

nME icon onderzoek groot

Onderzoek

nME icon opinie2 groot

Opinie en debat